Шоколадний крем-десерт з сюрпризом

Моя мама сказала, що це найсмачніший шоколадний десерт, який вона коли-небудь їла, а в цих питаннях шоколаду мама, повірте, спец))

Ніжна текстура, яскравий шоколадний смак, апетитна скоринка і сюрприз всередині — що ще потрібно для ідеального крем-десерту? о, і головне – він надзвичайно легкий в приготуванні.

На 6-7 порцій нам потрібно:

шоколад 100 г;

какао порошок — 2 ст.л;

молоко – 200 мл ;

жирні вершки –200 мл;

цукор – 50 г;

4 жовтки;

крохмаль 1 ст.л (не обов`язково).

Сюрприз:

жменя брусниці;

невеликий кусочок імбиря;

цукор — 1ст.л;

вода — 3 ст.л.

лимонний сік – 1 ч.л.

1. В кастрюлі потрібно змішати молоко з вершками та довести до кипіння, зняти з плити. Після цього  додати какао і ретельно вимішати. В гарячій суміші розтопити шоколад, перемішати.

IMG_2409

2. Жовтки збиваємо з цукром і крохмалем у великій мисці міксером або за допомогою комбайну. Коли жовтки збільшаться в об`ємі та посвітліють можна поступово, по ложці додавати шоколадну суміш.  Ми отримаємо досить рідкий крем, але під час запікання він загусне. Властиво, це вже весь рецепт,розливаємо по керамічних формочках, ставимо в духовку на водяну баню, 35-40 хв і готово) Але мені здалося, що пікантна нотка не завадть. Тому в половину формочок я поклала на дно заморожену брусницю, а в решту — імбир в карамелі.

IMG_2412

 

IMG_2408

На фото крім брусниці є ще крихта, що залишилася від приготування крамбла, і я таким чином вирішила її використати. Завдяки крихті в крему вийшла дещо густіша основа.

3. Готуємо імбир в карамелі. В кастрюлі з товстим дном змішуємо цукор, воду і лимонний сік. Поки вариться карамель невеликий кусочок імбиря чистимо і ріжемо на маленькі кубики або смужки. Додаємо імбир в карамель і варимо декілька хвилин.  Має вийти густа, тягуча, прозора карамель. Далі дуже швидко кладемо імбир в карамелі на дно формочок і зразу ж заливаємо кремом.

IMG_2418 IMG_2419

4. Формочки з кремом ставляться в більшу форму, яка на третину заповнена водою. Випікати в розігрітій до 160* духовці 35-40 хв. Зразу після духовки крем ще може бути рідким, тому варто почекати поки він трохи вистигне. На наступний день він також дуже смачний, схожий на рідку серединку фондану. На жаль, я не встигла зробити кращі фото готового десерту…

IMG_2420 IMG_2417