Кукурудзяні хлібці з зеленою цибулею

Ще один елементарний рецепт. Кукурудзяні хлібці легкі в приготуванні, це якраз той випадок, коли спокійно можна використати кухонний комбайн. Зате вони точно стануть чудовим доповненням до якоїсь зупки чи цікавим перекусом на роботі.

IMG_2380

На 20 – 25 штук нам потрібно:

Кукурудзяне борошно — 150 г;

Пшеничне борошно — 350 г;

Палента(кукурудзяна крупа ) — 50 г;

розпушувач — 10 г;

сіль — 1/2 ч.л.;

цукор — 50 г;

кефір 500 мл;

розтоплене масло 200 г;

3 яйця;

зелена цибулька — 3-4 стебла.

1. Змішуємо всі сухі інгредієнти.

IMG_2381

2. Добре вимішуємо розтоплене масло,кефір і яйця. Можна міксером, можна в комбайні, можна руками. Головне, щоб вийшла однорідна суміш. Поступово додаємо суху суміш. Цибульку ріжемо і додаємо в тісто, ще раз добре перемішуємо.

IMG_2382 IMG_2383 IMG_2384

3. Духовку розігріти до 180*. Столовою ложкою викладаємо тісто в паперові форми для кексів, щоб не розлізлося тримаємо їх в металевих формах для кексиків. Мені хлібці приклеїлися до паперу. Ще не знаю, чи це сам папір такий, чи рецепт. Це, звісно, не катастрофічно, але, думаю, можна випікати в змащених маслом формах без паперу. Випікаємо 40-45 хв, але пильнуємо, щоб не підгоріли. Готовність перевіряємо дерев`яною шпажкою, вона має бути чистою після того як нею проткнути хлібець.

IMG_2385

Вуаля)

IMG_2390