Телячі реберця з квасолею та грибами

Перший рецепт реберець. Я надаю перевагу м`ясу кусками – полядвиця, стейк, реберце і тд. Фарші, котлети(в нашому розумінні), фрикадельки — то не моє. Зазвичай, всім м`ясним, що смажиться на пательні, в нас завідує тато, а я ось почала перебирати естафету ))

Рецептів приготування реберець є безліч. Ця страва ідеально підійде для недільного сімейного обіду.

В моєму рецепті м`ясо буде тушитися, тому можна брати не лише реберця.

Квасолю потрібно замочити звечора, а на наступний день відварити. Відвар не зливаємо, він потрібен для страви.

Інгредієнти на 4 порції:

М`ясо на 4 реберцях;

1,5 – 2 склянки вареної квасолі + відвар;

12 маленьких печериць;

1 цибулина;

1-1,5 склянки теплої води або бульйону;

3-4 ст. л. сметани;

2 ст.л. оливкової олії;

20 г вершкового масла;

1,5 -2 ч.л. борошна;

Сіль,перець, гірчиця в зернах, цукор, мускатний горіх, розмарин.

DSCN1990

1. Підготовка продуктів. М`ясо ріжемо, чистимо, миємо, сушимо. Очищуємо гриби та цибулю. Гриби можна порізати на половинки, а можна залишити цілими, так навіть апетитніше для подачі. Фасоля вже відварена. Реберця ТРОХИ відбиваємо, змащуємо зі всіх боків олією, солимо та перчимо.

DSCN1993

2. На розігрітій пательні БЕЗ жиру обсмажуємо реберця по декілька хвилин з кожного боку. Це дозволить зберегтися соку всередині м`яса.

DSCN1995

 

3.  В керамічний банячок кладемо масло, цибулю, гриби, фасолю та реберця. Заливаємо відваром з фасолі. Доливаємо ще води або бульйону, щоб покривало  решту інгредієнтів . Якщо є біле вино, то ним можна замінити частину води. Реберця мають бути всередині, щоб добре протушилися. Солимо, перчимо, змащуємо гірчицею і на завершення — розмаринова гілочка для неймовірного аромату.*на фото ще не долита рідина*.

DSCN1997 DSCN1998

4. Ставимо кастрюльку в духовку. Температура 200*. Залежно від м`яса на час від 40 хв. до 1 год. Протягом цього часу потрібно перевіряти на готовність. Частина рідини має випаруватися.

DSCN2000

5. Реберця готові.  Решту страви перекладаємо в сотейник. Додаємо сметану або вершки. Варимо до кипіння, тоді додаємо борошно і варимо, щоб підливка загусла. Наприкінці додаємо мускатний горіх, пробуємо. Якщо сметана дає дуже відчутну кислинку, то додаємо дрібку цукру. Фасолька з грибами готова!

DSCN2001

 

6. Викладаємо реберце, а до нього фасолю з грибами. Смачного ! )))

DSCN2004