Налисники з начинкою з індика та грибів (святковий варіант)

Часом дуже вигідно працювати в чотири руки. Ось так недавно вийшло в нас з мамою.  Зробила мама налисничків більше, ніж звичайно, в результаті, попросила мене придумати з них обід. Як справжня Чепуруля (хто читав Мумітролів, той знає) я взялася підчищати холодильник.В мене було велике індиче крило, з якого я варила росіл,  жменька грибів, кусник твердого сиру і вершки, яким вже підходив час.  Щоб страва не вийшла надто банальною, вирішила використати мамин святковий варіант оформлення мішочками =)

Властиво, це лише ідея для обіду, бо начинка може бути будь-яка, а рецепт налисників в кожного свій.

Тому ось пропорція на 6-8 налисників :

1 індиче варене крило( можна брати будь-яку іншу частину птиці);

1 велика цибулина;

4-5 середніх  печериць;

50 г твердого сиру;

1 ст. л. вершкового масла;

2-3 ст. л жирних вершків або сметани;

гірчиця в зернах, сіль, перець, мускатний горіх, корця(опціонально);

налисники, довгі пагони тримбульки або смужки пори(для закріплення “мішочків” ).

DSCN1975

 

1. Спершу готуємо всі продукти. М`ясо зрізаємо з кісток, гриби чистимо і дрібно ріжемо, знімаємо з цибулі лушпиння, половинку цибулі ріжемо як гриби . М`ясо з рештою цибулі мелемо на м`ясорубці. За той час у пательню з розігрітим маслом додаємо цибульку, а через 2 хв. — гриби.

DSCN1976

2. Гриби з цибулею тримаємо на середньому вогні. Через декілька хвилин (коли гриби трошки потемніють) додаємо індичий фарш. Ретельно перемішуємо.

DSCN1977 3. Оскільки індик вже був варений, то достатньо декілька хвилин, щоб прогріти суміш. Тоді додаємо вершки або сметану, гірчицю, спеції. Обов`язково пробуємо чи чогось не бракує.

DSCN1978

4. Виходить якось так)). Тремо сир на терці або ріжемо на кубики. Особисто я ріжу. менше посуду мити потім ;).

DSCN1979

5. Тепер найприємніше! Формуємо налиснички.

DSCN1981

6. Викладаємо порцію фаршу на налисник. Краї збираємо до купки і зав`язуємо цибулькою. Виходить ось така краса))

DSCN1982 DSCN1983

7. Духовку розігріваємо до 180 *. Формуємо всі інші налисники і викладаємо в запікач. Можна кинути між ними декілька кусочків масла. Ставимо в духовку. Я люблю, коли в налисника хрумкі підсушені краї. Виймаємо і вуаля! Коли Гріззлі спробував вперше такі налисники в моєї мами на дні народженні, то сказав, що смачніших ще не їв)) правда, начинка тоді інша була. Але виглядає беззаперечно апетитно!

DSCN1984 DSCN1985 DSCN1987