Божественна гарбузова зупка-пюре

Пам`ятаєте, в статті про ресторан ForRest я писала про те, що в них дуже смачна гарбузова зупка? Так от, я навчилася її готувати. Спробувала кілька варіантів і пропоную Вам рецепт тої, що здалася мені … навіть не знаю, що написати, бо всі варіанти вийшли дуже смачні…мабуть, цей рецепт найближчий по смаку, до тієї ресторанної.

Зупа неймовірно проста в приготуванні, а ще набір продуктів для неї коштує менше, ніж капучіно в будб-якій львівській кав`ярні))

Отже, беремося за роботу, поки ще можна знайти гарбуза :)

Пропорція на 4-6 порцій.

1 кг почищеного гарбуза;

1-1,5 велика морквина;

1 цибулина;

100 г вершкового масла + 3 ст.л оливкової олії;

1-2 л кип`яченої гарячої води;

2-3 ст.л вершків;

сіль,білий перець, мускатний горіх, кориця.

Присмачуємо:

Крутони/сухарики;

Зелень;

Бекон.

IMG_1476

 

1. Для початку готуємо овочі: чистимо гарбуз від шкірки, нарізаємо його. Моркву ріжемо на півкільця,  цибульку – на кубики. Ставимо на вогонь банячок, в якому варитимемо зупку. Розігріваємо в ньому масло та олію.

IMG_1478

2. Спершу закидаємо моркву, бо їй потрібно більше часу для приготування. Тушимо її в маслі 5-7 хв. Тоді додаємо гарбуз , а через 2-3 хвилини — цибульку. Якщо хочете, щоб зупка була ще ситнішою, то на цьому етапі додаємо також картоплю, порізану на невеликі кубики. Все разом тримаємо на вогні ще з 7-8 хвилин, час від часу помішуємо, щоб не пригоріло.

Насолоджуємося ароматом. Особисто я дуже люблю запах топленого масла, а в поєднанні з гарбузом це щось неймовірне.

IMG_1480

 

IMG_1482

3. Тепер вливаємо воду, стільки, щоб покрило овочі, перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо, доки овочі не зм`якнуть. Чим більше води, тим рідша буде зупа. Контролюєте кількість рідини вже на Ваш смак.

IMG_1483

4. Коли овочі готові, потрібно злегка посолити і поперчити зупу. Після цього збиваємо її в блендері до однорідної маси. Переливаємо назад в банячок, додаємо вершки і спеції за смаком, пробуємо чи всього достатньо. Ставимо на плиту доки не почне булькати.

Паралельно робимо грінки(вчорашній хліб ріжемо на кубики,збризкуємо оливковою олією і ставимо в духовку до золотстості ) і обсмажуємо бекон або кусочок шпондера.

IMG_14845. Завершальний етап. Наливаємо зупку в мисочку. Милуємося чудовим помаранчевим кольором. Додаємо декілька сухариків, шматочок бекону і посічену зелень. До неї ще добре підходить солений козячий сир(наприклад, шевр) Вуаля! Насолоджуємося гарбузовою зупкою!

IMG_1485 IMG_1488