Гратен з індиком, шпинатом та грибами

Сьогодні варила росіл на крилі індика, вирішила, що просто з`їти варене м`ясо буде не надто цікаво, тому треба зробити його зіркою ще одної страви. Спершу я хотіла приготувати кіш лорен з індиком та грибами, але не було часу на тісто. І я згадала про чудовий гратен. Загалом, гратен — це будь-що викладене шарами і запечене до золотистої шкірки. Найкраще пасують продукти, які не пускають сік. Особисто я люблю комбінацію бульба-м`ясо-гриби-сир. Свіжих ноток додали шпинат і соковиті помідорчики-черрі.

Приготування займає трохи часу, хоча кожен з інгредієнтів можна підготувати раніше і змішати вже перед запіканням.

Вибачайте, що без фотографій процесу, але й без них всі справляться з гратеном)

IMG_1463

На великий запікач:

5 картоплин;

500 г свіжих печериць;

середня цибулина;

відварене крило індика або філе індика чи курки;

5-10 помідорчиків-черрі;

пучок шпинату;

70 г вершкового масла;

сіль, перець, прованські трави до смаку;

500 мл соусу бешамель або заливки із 3 яєць, 200 мл молока, 1 ч.л. гірчиці;

120 г твердого сиру(радамер, наприклад).

Приготування:

  1. Бульбу почистити і поставити варитися цілою в підсоленій воді, не доварюючи до готовності. Нарізати на плястерки.
  2. 30 г вершкового масла розтопити на пательні. Вимитий шпинат порізати і притушити в маслі. Відкласти в мисочку.
  3. Почистити, помити і нарізати плястеркам печериці, цибулю дрібно посікти. Розтопити решту масла і пасерувати в ньому цибулю, потім додати гриби, спеції . Випаровуємо зайву вологу, яку пускають гриби.
  4. Зчищаємо м`ясо з кісток крила і ріжемо на невеликі шматочки. Сир натираємо на терці з великими вічками.
  5. Змішуємо гриби, шпинат і м`ясо.
  6. Для заливки збиваємо яйця, щоб змішалися жовток з білком, але не утворювалася піна.Додаємо чайну ложку гірчиці, сіль і молоко, ще раз збиваємо. Замість заливки можна використовувати соус бещамель.
  7. Запікач змащуємо маслом і на дно викладаємо шар бульби, потім половину грибної маси, а зверху — частину тертого сиру. Повторюємо ще раз. Притрушуємо сиром і викладаємо розрізані навпіл помідори шкіркою вниз.
  8. Пекти під кришкою в розігрітій до 200*С духовці протягом 40 хвилин, потім зняти кришку і підрум`янити шкуринку.
  9. IMG_1465