Канелоні з начинкою із гарбуза та курки

 

 

 

Напевно, важко знайти продукт, більш універсальний, ніж гарбуз. З нього і фреш зробити можна, і торт спекти, і кашу зварити, і потушити з овочами. А ще гарбуз чудова сочна начинка для різних видів макаронних виробів. Пропоную Вам один з моїх улюблених рецептів – канелоні із начинкою з гарбуза, курки та грибів із соусом бешамель. Фарш виходить настільки смачний, що я часто готую його окремо. Рекомендую готувати класичний соус бешамель, бо він має досить нейтральний смак, який підкреслює смак начинки, а не відволікає від нього.

Отже, на 4 порції нам потрібно:

16-20 канелоні;

2 половинки  філе(1 середнього розміру ціле);

6-8 печериць;

300-400г очищеного гарбуза;

1 цибулина;

4 ст.л. вершків;

2 ст.л. оливкової олії;

25г вершкового масла;

2 ч.л. гірчиці в зернах.

декілька листочків розмарину, сіль, духмяний перець

600-700 мл соусу бешамель.

Для соусу:

50г Вершкового масла;

3 ст.л. борошна;

700 мл молока;

Мускатний горіх, сіль.

  1. Готуємо соус бешамель. про нього я вже писала в кількох рецептах, наприклад тут.  Розтоплюємо в кастрюлі з товстим дном масло. Всипаємо муку і готуємо ще 2 хвилини, постійно перемішуючи. Коли ру готова, то порціями вливаємо гаряче молоко, постійно мішаємо віничком, щоб не утворювалися грудки. Якщо все ж грудочки утворилися, то потрібно перетерти суміш через сито і продовжити приготування. Доливаємо решту молока і варимо, доки не загусне. Мускатний горіх додаємо в кінці, щоб він максимально зберіг аромат.
  2. Гарбуз потрібно порізати на дрібні кубики, викласти в запікач, скропивши оливковою олією. Посолити та додати листочки розмарину. Запікати, доки гарбуз не зм`якне. За той час готуємо фарш.

IMG_0001

3. Фарш: філе, гриби та цибулю мелемо на м`ясорубці. Можна використовувати попередньо відварене філе, але це не є  принципово. На пательні розтоплюємо вершкове масло, на якому обсмажуємо фарш, солимо, перчимо.  Додаємо вершки і гірчицю в зернах, коли дещо випарується рідина. Продовжуємо готувати фарш ще протягом 2-3 звилин.IMG_0002 4. Готуємо начинку для канелоні. Вимішуємо фарш з кусочками гарбуза. Якщо начинка вийшла засуха(хоча це малоймовірно), можна додати ложку бешамелю.

 

IMG_0003

5. Дно термостійкої скляної чи керамічної форми потрібно змастити соусом бешамель, на який викладаємо вже начинені канелоні. Фаршируємо канелоні. Зазвичай, на коробці написано як їх готувати. Мені ще не траплялися канелоні, які потрібно би було попередньо відварювати, але кажуть, що таке буває. Як на мене, то проварені макаронини дуже незручно начиняти.Вони тоді склеюються, не тримають форму, можуть порватися. Дуже зручно використовувати кондитерський мішок, якщо начинка однорідна, наприклад сир з зеленню. В нашому випадку начинку зручно закладати чайною ложкою, тримаючи канелоні майже горзонтально і прикриваючи один отвір великим пальцем.

Канелоні заливаємо рештою соусу, я додала ще декілька шматочків сиру горгонзола. Ставимо запікатися в духовці при температурі 180-200*. Оскільки начинка вже повністю приготована, то достатньо буде 20-30 хвилин, щоб приготувалися власне канелоні.Потрібно слідкувати, щоб на бешамелі утворилася золотиста скоринка, але при цьому він не пригорів.

IMG_0005 IMG_0009

6.Я чомусь забула зробити фото готової страви, але обов`язково додам , коли готуватиму канелоні наступного разу)