Рис із фасолею в томатному соусі

IMG_9773

Я вже писала, що тато привіз багацько чудових закарпатських перчиків і помідорчиків, вирощених його батьками. На жаль, дорогу пережили не усі, тому потрібно було швидко щось придумати.  Я не фанат томатних соусів, але вирішила потішити чоловічу половину нашої родини і вийшло дуже навіть смачно. Рецепт не є супер оригінальним, але пригодиться, якщо хочеться приготувати щось просте і поживне, але без м`яса. Між іншим, вегетаріанська страва))

IMG_9784

На 4-6 порцій:

1,5 скл. пропареного рису;

0,5 скл дикого рису;

0,5 л білої дрібної фасолі(відвареної або консервованої);

0,5 кг помідорів;

2 болгарські перці;

1 цибулина;

3-4 великі зубчики часнику;

8-10 листків свіжого базиліку;

2 ст.л оливкової олії;

сіль, перець.

IMG_9796

1. Миємо і чистимо від шкірки овочі. Для цього помідори і перець заливаємо кип`ятком на декілька хвилин. З помідорів шкірка зчищається дуже легко, з перців гірше, але все ж… Мама обсмалює перець над плитою, а потім ножем зішкрібає шкірку. Якщо ви маєте свій варіант очистки перця, то буду рада його почути))

IMG_9797

Цибулю розрізаємо півкільцями, часник ріжемо на плястерки. Пасеруємо в розігрітій олії в глибокій пательні. Помідори і перець нарізаємо кубиками. Спершу додаємо перець, а через декілька хвилин – помідори. Солимо, перчимо.

IMG_9800

IMG_9802

 

2. З фасолі зціджуємо рідину. Додаємо фасолю до овочів і тушимо, доки не випарується лишня рідина. Листки базиліку порвати або порізати і вимішати з овочами, продовжувати готувати ще хвилину.

IMG_9803

3. Змішуємо пропарений і дикий рис, заливаємо водою добре вимішуємо і зливаємо першу воду. Тоді заливаємо ще раз і варимо до готовності. До готового рису додаємо кусочок вершкового масла. Поливаємо фасолею з соусом і вуаля! Чудово підходить до страви кусочок в`яленого м`яса та свіжі овочі. Фасоля в томаті добре смакує і на наступний день.

IMG_9804

IMG_9809