Налисники з гарячим персиками в карамелі

Суперовий недільний сніданок!

А ще хороший спосіб використати млинці, які вже постояли в холодильнику. В Юлії Висоцької є рецепт з апельсинами, який я не раз використовувала. А зараз якраз період персиків, які я просто обожнюю, тому просто не можу не поділитися цим рецептом))

В моєму випадку налисники з персиками були десертом, тому нам було достатньо одного млинця на особу. Тому пропорція буде з розрахунку на 3 людей по 1-2 налисники.

3-6 млинців;

3-4 персики;

жменька ожини;

30 г вершкового масла;

3 ст.л. цукру(бажано коричневого, але не принципово);

1/2 скл. гарячої води;

1 чайна ложка цедри лимона(опціонально);

кориці на кінчику ножа.

IMG_1151

1. Персики миємо, чистимо і нарізаємо плястерками. В мене були інжирні персики, але підійдуть будь-які інші з вираженим смаком. Дуже м`які персики розлізуться, тому перестиглих краще не брати.

2. В глибокій пательні розтоплюємо масло з цукром, доливаємо воду. Коли сироп починає булькати, пора закидати персики. Вони почнуть пускати сік і вийде чудовий соус. Нам потрібно, щоб соусу було багато) Тушимо їх буквально 3-4 хвилини і додаємо ожину, корицю і цедру.

IMG_1155 IMG_1157

3. Кладемо в пательню з персиками налисник і вимочуємо в соусі, не виключаючи вогонь під сковорідкою. Тримаємо поки не загріється і зразу викладаємо на тарілку для подачі. Можна додати кульку ванільного морозива.

IMG_1158

4. А якщо вихочете здивувати рідних, то можна фламбувати страву. Для цього потрібно полити персики і налисник коньяком, почекати, щоб він загрівся і підпалити довгим сірником. Дуже важливо дотримуватися техніки безпеки!

IMG_1160