Канапе з намазкою із бобів, фетою і помідором

Кожен фрукт-овоч найсмачніший і найкорисніший у свій сезон, тому літом треба користуватися з можливості насолодитися нимисповна. І я як особливий поціновувач фасольок, горошків і їх родичів, заявляю, що час бобів настав))

Боби – продукт, який незаслужено обділений увагою, хоча насправді страви з бобів смачні і корисні.

Просто відварені, а потім протушені в вершковому маслі, з посіченою петрушкою і часничком, боби можуть бути чудовим гарніром. Також вони добре смакують в різних овочевих і м`ясних стравах.

Зараз пропоную Вам рецепт закуски, яка  буде і поживна, і смачна, а ще дуже симпатична. Ваші гості будуть здивовані, звісно, якщо Ви не з`їсте все ще до їхнього приходу;)

IMG_1161

Закуска на 4 осіб:

2 подовгасті темні булочки;

сир типу фета;

3-4 маленькі помідори;

молода тримбулька;

4 ст.л. пасти з бобів.

Для пасти з бобів(вийде трохи більше склянки пасти)

2 склянки відварених і очищених від шкірки бобів;

4 ст.л . оливкової або соняшникової олії(я змішувала по 2 ложки, бо сама оливкова має дуже виражений смак);

пучок кропу;

2-3 зубчики часнка;

1 ч.л. гірчиці в пасті;

сіль, перець.

1. Боби відварюємо в підсоленій воді доки не зм`якнуть. Чистимо від лушпиння. Це лиш здається довго, але якщо боби молоді, то процес роздягання займе лічені хвилини. Достатньо відірвати кусочок шкірки, а біб витиснути, так наче стріляєте кісточкою з вишні. В бобів теж хороші літальні властивості, тому бажано не перестаратись) Можна і не чистити, але без лушпиння однозначно ніжніша і однорідніша паста.

2. Очищені боби збиваємо блендером разом з часником, кропом, олією та гірчицею. Якщо нема блендера, то кріп січемо ножем, часник видушуємо через часникодавку, а боби перетираємо через ситко, замішуємо олією до однорідності. Солимо і перчимо до смаку. Можна додати ще чайну ложку соку лимону, але фета прекрасно відтіняє пасту, тому кислинка здалася мені зайвою.

3. Тепер все просто. Булочку нарізаємо впоперек. Намазуємо фетою, потім намазкою, на частину кладемо плястерок помідора, на іншу — кілька пір`їн тримбульки.

Можна зробити грінку, збризнути оливковою олійкою, намазати пастою з бобів, на неї викласти кубики бринзи, помідорчик, м`яско типу прошутто. Експерименти вітаються, діліться своїми ідеями)

IMG_1163 IMG_1164 IMG_1165