Запіканка з кабачка, грибів і сиру в яєчній заливці

Не знаю, як правильно назвати цю страву, але це абсолютно не має значення, адже вона просто чудово підходить для літа. Легка, поживна і корисна, тому її можна подавати і на сніданок, і на вечерю і як легкий обід.

В книжках про Мумітролів була собі Чепуруля, яка обожнювала готувати запіканки із залишків продуктів. От і я сьогодні була Чепурулею. Після чорничного пляцка з меренгою в мене залишилися жовтки, які треба було терміново використати. Кабачки, гриби, кусочок адигейського сиру, рештки сметани і яйце чекали свого часу, щоб стати нашою вечерею)

На запікач діаметром 19см:

2 середніх кабачки;

5-6 печериць;

50-100 г сиру типу адигейський;

гілочка розмарину.

Для заливки:

3 маленькі яйця(в мене були 4 жовтки + 1 яйце);

2 ст.л. жирної сметани;

2 ст.л. молока;

1 ст.л. борошна;

1 ч.л. гірчиці в зернах;

сіль, перець, суміш сухих трав.

IMG_0705

1. Кабачки і гриби чистимо та нарізаємо плястерками товщиною 5мм. Так само нарізаємо сир. Викладаємо в запікач, чергуючи плястерки. Посипаємо сіллю, перцем, травами.

IMG_0706 IMG_0707

2. Для заливки спершу збиваємо вінчиком яйця, щоб жовтки і білки стали однорідними. Після цього додаємо сметану, молоко, борошно і спеції.

IMG_0708

3. Вливаємо яєчну заливку на овочі, додаємо розмарин.

IMG_0709 IMG_0712

4. Випікаємо при 180* доки заливка не схопиться. Це займе від 30 до 50 хв. Мій запікач має кришку, перших 20 хв я пекла без кришки, щоб страва зарум`янилася, наступних 20 хв — з кришкою. Якщо у Вас нема кришки, а запіканка зашвидко темніє, то потрібно зменшити температуру до 160*, а запіканку накрити вологим папером для випічки.

IMG_0714 IMG_0715

Смачного!