Вишневий пиріг на кексовому тісті

Сезон ягід у розпалі, тому я просто не можу не поділитися одним із своїх улюблених рецептів. Тим більше, що я обожнюю вишні і вважаю їх ідеальною начинкою до випічки. Вишні чудово переносять заморозку, тому зимові вишневі пляцки майже такі ж як і літні.

Даний рецепт простий, а тому й геніальний)) Замість вишень ідеально підійдуть чорниці, вимішані з сухарями і цукром. Ягід багато не буває, тому не шкодуйте)

Отже, нам потрібно:

Тісто:

4 жовтки;

4 білки;

200 г масла(розм`якшеного);

200 г цукру;

200-250 г борошна;

1/2 ч.л. розпушувача;

1- 1,5 ст. л. какао.

Начинка:

Вишні(чорниці) — чим більше, тим краще;

4 білки;

3 ст.л. цукру.

1. Форму для випікання змащуємо жиром. Вишні потрібно продрилювати і залишити, щоб стік зайвий сік, а ягоди підсохли.

2. Готуємо кексове тісто. Масло виймаємо з холодильника за кілька годин до приготування. Розділяємо в окремий посуд жовтки і білки. Цукор ділимо на три частини. В посуді, в якому будемо готувати тісто, збиваємо вінчиком масло з частиною цукру до його розчинення. Жовтки збиваємо міксером з другою частиною цукру доки маса не стане світлою. Вливаємо жовтки в масло і продовжуємо збивати ще протягом хвилини.

IMG_0692

3. Збиваємо білки до м`яких піків, додаємо третю частину цукру і збиваємо до твердих піків.

4. Поступово додаємо в масляно-жовткову суміш просіяне борошно, розпушувач та білки. Не варто всипати зразу все борошно, пам`ятайте, що кексове тісто має бути м`яким. Вимішуємо ретельно знизу вгору, щоб не залишилося борошна на дні миски.

IMG_0693

5. Половину тіста викладаємо у форми. До решти додаємо какао, вимішуємо і викладаємо зверху. Вирівнюємо поверхню, можна акуратно потрусити тортівницею. Ставимо в розігріту до 160 *духовку хвилин на 10-15, так щоб схопився верх.

IMG_0694 IMG_0696

6. Збиваємо чотири білки в піну із 3 столовими ложками цукру до твердих піків. Половину вимішуємо з вишнями. На тісто викладаємо вишнево-білкову масу, а решту піни — зверху.

IMG_0698 IMG_0699 IMG_0700

7. Ставимо в духовку при 100-120* приблизно на 40 хвилин. Виходить ось така смакота.На жаль, не встигла зробити гарні знимки, але той тортик треба їсти, а не дивитись на його фотки))

IMG_0701 IMG_0704