Крамбл з румбамбаром — ідеальний сніданок, десерт, перекус

Ще один універсальний рецепт. Крамбл – це така собі запіканка. Нижній шар — це будь-які ягоди-фрукти, верхній — власне, сам крамбл. Крамбл, якщо говорити українською, являє собою звичайну крихту з масла, цукру і борошна, проте з додаванням вівсяних пластівців. Страва смачна, поживна, корисна і легка.

Бонус ще в тому, що крамбл можна зробити за день-два. В ньому нема продуктів, які можуть зіпсуватися(молоко, яйця тощо). Наприклад, захотілося мені на десерт чогось легкого і кисленького. Зробила крамбл з румбамбаром в порційних формочках, а трохи крихти залишилося. Я поставила їх в холодильник, а через день зробила сніданок — крамбл зі смородиною, вже у великому запікачі.

Незаперечним плюсом є те, що можна експериментувати з начинками, поливати крамбл домашнім йогуртом, медом, сметаною, додавати морозиво.

Отже, рецепт:

Крамбл.

100 г масла кімнатної температури;

100 г цукру;

100 г борошна;

150 г вівсяних пластівців(частину можна покришити);

горіхи(опціонально).

Начинка.

700 г румбамбару (ревеню);

3 невеликі яблука;

імбир 2-3 см;

120 г цукру;

кориця.

IMG_2386

1. Готуємо начинку. Яблука, румбамбар та імбир миємо і чистимо від лушпиння.  Румбамбар і яблука ріжемо на шматочки, імбир потрібно натерти на терці. Все це змішуємо в кастрюльці, засипаємо цукром, додаємо дрібку кориці і ставимо на невеликий вогонь. Тут є один нюанс: важливо не розварити румбамбар. Варто пам`ятати, що десерт ще буде запікатися в духовці.

IMG_2394 IMG_2396

 

2. Крамбл. В великій мисці змішуємо всі інгредієнти. Масло має бути м`яким, тому його потрібно за кілька годин до приготування витягнути з холодильника. Найшвидше замішувати руками. Розтирати потрібно до отримання однорідної сипкої суміші.

IMG_2387 IMG_2388

 

3. Форми змащуємо маслом. Спершу викладаємо начинку, а зверху присипаємо крихтою. Випікати 30-35 хв при 180*. В крамблах мені найбільше подобається те, що частина тіста просякає соком чи сиропом з начинки, а ще апетитно хрумтить)

IMG_2398 IMG_2399 IMG_2402

  1 comment for “Крамбл з румбамбаром — ідеальний сніданок, десерт, перекус

Comments are closed.