Місяць: Червень 2015

IMG_2492

Трускавковий торт

Нарешті дійшла черга до рецептого одного із моїх улюблених тортів – трускавкового! Ніжне бісквітне тісто, легкий крем і сочні трускавки. Що може бути краще?(шоколадний торт з шоколадним кремом і шоколадною глазур`ю”Прага”).  Насправді, найсмачніший він для мене з кремом з сиру маскарпоне. Це той сам крем, з якого робиться тірамісу. Але зважаючи на теперішні ціни на маскарпоне, прийшлося замінити його на… Read more →

IMG_2482

Бісквітне тісто

Вирішила написати окремо детальний рецепт приготування бісквіту, щоб в інших рецептах не повторюватися. Бісквіт — це одна з найпоширеніших основ для тортів. Він, на мою думку, найкраще з усіх видів тіста поєднується з різними кремами. Окрім цього, бісквіт використовують для різних десертів, наприклад, для тірамісу замість печива савоярді. Загалом, рецепт не є складним, але потребує певної практики і знання основних… Read more →

DSCN2776

Райський десерт “Плавучі острови” або Oeufs a la neige

Цей десерт такий ніжний і такий цівий, що Ви просто мусите хоча б спробувати його! Джулія Чайлд називає цей десерт “Oeufs a la neige(фр)”, що цілком співзвучне зі “Сніжками в кремі” Дарії Цвек. А моя прабабця називала його “Плавучі острови”. Це десерт дитинства моєї мами, і це я його вперше приготувала і скуштувала. Тобто я готувала окремо “сніжки” і окремо… Read more →