Місяць: Травень 2015

IMG_2402

Крамбл з румбамбаром — ідеальний сніданок, десерт, перекус

Ще один універсальний рецепт. Крамбл – це така собі запіканка. Нижній шар — це будь-які ягоди-фрукти, верхній — власне, сам крамбл. Крамбл, якщо говорити українською, являє собою звичайну крихту з масла, цукру і борошна, проте з додаванням вівсяних пластівців. Страва смачна, поживна, корисна і легка. Бонус ще в тому, що крамбл можна зробити за день-два. В ньому нема продуктів, які… Read more →

IMG_2417

Шоколадний крем-десерт з сюрпризом

Моя мама сказала, що це найсмачніший шоколадний десерт, який вона коли-небудь їла, а в цих питаннях шоколаду мама, повірте, спец)) Ніжна текстура, яскравий шоколадний смак, апетитна скоринка і сюрприз всередині — що ще потрібно для ідеального крем-десерту? о, і головне – він надзвичайно легкий в приготуванні. На 6-7 порцій нам потрібно: шоколад 100 г; какао порошок — 2 ст.л; молоко… Read more →

IMG_2393

Кукурудзяні хлібці з зеленою цибулею

Ще один елементарний рецепт. Кукурудзяні хлібці легкі в приготуванні, це якраз той випадок, коли спокійно можна використати кухонний комбайн. Зате вони точно стануть чудовим доповненням до якоїсь зупки чи цікавим перекусом на роботі. На 20 – 25 штук нам потрібно: Кукурудзяне борошно — 150 г; Пшеничне борошно — 350 г; Палента(кукурудзяна крупа ) — 50 г; розпушувач — 10 г;… Read more →

IMG_2364

Лазанья з рікоттою та шпинатом

Лазанья одна з моїх улюблених страв завдяки її універсальності. Вона не потребує особливих зусиль і багато часу для приготування. Щоб зіпсувати лазанью треба ще добре постаратися))) Як на мене, то це ідеальна страва для обіду на 4-6 людей. Варіант з рікоттою, шпинатом та італійськими в`яленими помідорами — один із традиційних та найпопулярніших в Італії. Тісто для лазаньї готують із борошна… Read more →

IMG_2331

По краплі зі світу в моїй поштовій скринці або чому я посткроссер. Частина перша

Цей пост визрівав дуже довго. Ніяк не могла зрозуміт, з якого боку за нього братися. Інформації багато, знимок ще більше, тому прийдеться розділити тему на дві-три статті, а от емоції якось не передаються друкованими словами… Отже, ця стаття про посткроссинг. Не знаю чому, але ще з дитинства я обожнюю отримувати листи і посилки. В молодших класах листувалася з дівчатами з… Read more →

IMG_2194

Дещо з французької кухні або фрикасе з курки з гарніром із фасолі

Для початку розберемося з термінами. Насправді, нічого складного. Якщо говорити про способи приготування невеликих кусочків м`яса, то якщо їх просто обсмажити на маслі чи олії, то отримаємо соте. Якщо кусочки зразу залити рідиною, то буде тушене м`ясо, а от якщо спершу обсмажити, а далі додати рідини, вийде фрикасе. Фрикасе готують із білого м`яса у білому соусі, але, звісно, існує безліч… Read more →