avatar

Автор: Sofijka

IMG_5284

Про зубрів з урочища Мальмансталь

Мало тексту, багато знимок) Передісторія: Одного разу (минулого року) ми з Гріззлі пішли на зустріч із фотографами дикої природи і природознавцями Михайлом Богомазом та Наталією Шевченко ( їх сайт тут). Було дуже весело і пізнавально. Мене якось особливо вразила інформація про те, що на Західній Україні росте близько 30 видів орхідей. І ось вже в травні  ми пакували наплічники в… Read more →

IMG_1464

Гратен з індиком, шпинатом та грибами

Сьогодні варила росіл на крилі індика, вирішила, що просто з`їти варене м`ясо буде не надто цікаво, тому треба зробити його зіркою ще одної страви. Спершу я хотіла приготувати кіш лорен з індиком та грибами, але не було часу на тісто. І я згадала про чудовий гратен. Загалом, гратен — це будь-що викладене шарами і запечене до золотистої шкірки. Найкраще пасують продукти, які… Read more →

IMG_1293

Сирник

Сирник – то для мене обов`язкова страва на великодньому столі. Звісно, його можна пекти і до будь-якої іншої нагоди, але сирник на Великдень — це не тільки наша персональна сімейна традиція, але й загалом галицька. Рецептів сирників є безліч. Зокрема, хороші рецепти зібрані в різних книгах Ольги Вербинець та Віри Манько. Якось так склалося, що на Великдень ми печемо сирник… Read more →

IMG_1171

Шоколадний фондан з лимонним курдом

Цей рецепт просто неймовірний! Найбільш хвилюючий момент,  коли проламуєш ложечкою тонкий шар бісквітної шкуринки, а під нею — ніжна і водночас насичена смаком шоколадна начинка. Здавалося, що може бути краще? Може! Бо в начинці — сюрприз. Лимонний крем (або курд) для мене , напевно, найулюбленіший смаколик зі всіх можливих смаколиків. Я його можу їсти без будь-яких добавок. І не лякайтеся… Read more →

IMG_0662

Тірамісу

Тірамісу можна сміливо назвати одним із найвідоміших десертів. Батьківщиною тірамісу є Італія, вважається, що придуманий десерт був в регіоні Венето у 1960-их роках, проте, до авторів себе також відносять жителі Риму, Тоскани, Ломбардії та ін. Класичний тірамісу — це шари ніжного крему з сиру маскарпоне та бісквітного печива савоярді, змоченого кавою. Згодом виникли і різні варіації, наприклад, з додаванням фруктів,… Read more →

IMG_0135

Про зиму

Я направду дуже люблю зиму.  Приємно любити її, коли не змушений щодня спозаранку прокидатися і чалапати в темноті по голольоді і грязюці на роботу. Я не змушена, тому я люблю зиму. Бувають часом такі меланхолійні вечори, коли в голові мимоволі здригаються павутинки ароматних дитячих спогадів про найхолодніший період року. Вони не про ковзанки, санки і галасливі дитячі копирсання в снігу,… Read more →

IMG_0643

Імбирне печиво

Ну ось і настав цей момент — я ділюся з вами рецептом імбирного печива. Дуже часто друзі просять його рецепт, скуштувавши печива. І я радо ним ділюся ! Саме імбирне печиво є нашим домашнім фаворитом серед дрібних ласощів. Воно однаково добре смакує і з гіркою кавою, і з ароматним чаєм, і з теплим молоком з медом чи какао. Прянощі залишають… Read more →

IMG_0005

Канелоні з начинкою із гарбуза та курки

      Напевно, важко знайти продукт, більш універсальний, ніж гарбуз. З нього і фреш зробити можна, і торт спекти, і кашу зварити, і потушити з овочами. А ще гарбуз чудова сочна начинка для різних видів макаронних виробів. Пропоную Вам один з моїх улюблених рецептів – канелоні із начинкою з гарбуза, курки та грибів із соусом бешамель. Фарш виходить настільки… Read more →

IMG_0070

Ванільний бісквіт з каштановим кремом

Осінь — чудова пора! Яблучка-грушки, горіхи, гриби, гарбузи — з них стільки всякого смачного можна приготувати. А як давно ви куштували їстівні каштани? Колись давно, коли я була ще геть мала, моя бабуся Сузанна з Мукачева привозила і готувала мені каштани. Тоді мені вони дуже смакували. А от минулого року купили печені каштани на площі Ринок і розчарувалися. Коли побачила… Read more →

розіграш-сертифікатів-від-аграфка

Хочу виграти Річний абонемент на покупки від Аґрафки

Любі друзі, на жаль, не всіма красивостями, які я роблю, я з вами ділюся у блозі. Зате, ті, хто був у нас з Ведмедем вдома, знають, що я обожнюю робити своїми руцями різні елементи декору. Від вишитих картин і в`язаних подушок до іграшок на ялинку. А на різні свята багато з вас отримують мої листівки. Звісно, все це було б… Read more →